fredag 10 april 2020

Gästlistan: Mikey (Gamla Pengar)


Med en av Punksveriges vassaste pennor tar Gamla Pengar ställning mot samtidens ytlighet, konsumtionshunger och kylslagna högervindar. Göteborgsbandet gör urstark, finessrik punkrock med inslag av mustaschprydd progg och vild rock'n'roll. För nu ska det handla om musik. Här nedan tipsar sångaren och gitarristen Mikey Lennartsson om sina favoritplattor just nu.

Reigning Sound: Too much guitar (2004)

"Enligt Spotify är detta skivan jag lyssnat på flest gånger de senaste tre åren. Jag kan verkligen förstå varför! Texter om förlorad kärlek och andra besvikelser, ackompanjerad av stökig rock, helt perfekt!"

Radioactivity: Radioactivity (2013)

"Att med så här enkla medel skriva den här typen av hits! I min mening är den här typen av låtar, där det mesta bygger på en bra sångmelodi, de svåraste att skriva, men vi har att göra med proffs här. Medlemmar från Marked Men, så gillar du dem kommer du att digga detta. Garage/punk/pop typ."

Archers of Loaf: The speed of cattle (1996)

"I början av 2000-talet spelade jag i ett indie-rockband som hette Buck. Vi var milt sagt influerade av det här bandet. Den här samlingsskivan återkommer jag ofta till, fylld till bredden av skränig och skev indoe-punk. Bandet släppte nyligen en ny låt och förhoppningsvis kommer ett nytt album i år."

Södra Sverige: Död musik (2019)

"Sveriges grymmaste "supergrupp", ha ha, innehållande Alkberg när han låter som bäst. Stökig och utan auto-tune. "Spyor" är en av 2019 års bästa låtar."

Daniel Romano's Outfit: Okay wow (live) (2020)

"Såg Romano på Pustervik när han var ute på denna turnén för några år sedan. Hade inte hört honom innan men blev helt golvad. Kände där och då att det var som att förflyttas tillbaka till 70-talet, spelningen var sinnessjukt tight och ösig. Förväntade mig inte att den här skivan skulle frambringa samma starka känslor, men den väckte verkligen minnena igen. Trevligt i dessa tider så minnen är allt vi har..."

Gamla Pengar är bokade till nästa Close-Up Båten, men ligger i övrigt lågt. Bandet senaste skivsläpp är albumet "En attraktiv profil" (2018) och samlingsskivan "Bon puré" (2019).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar